Καλως ήρθατε

Το συγκεκριμένο blog δημιουργήθηκε για να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας! 'Ενα απαραίτητο μάθημα που διδάσκει στα παιδιά να συμπεριφέρονται σωστά στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους, να μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σωστά στο περιβάλλον, να μαθαίνουν να τρώνε, έτσι ώστε να προσέχουν την υγεία τους!
Θα ασχοληθούμε επομένως με α) Διατροφή, β) Περιβάλλον, γ) Πολιτισμός, δ) Υγεία και πρώτες βοήθειες, ε) Προγραμματισμός, στ) Οικονομικά , ζ) Ενδυματολογία και κατοικία και πάρα πολλά άλλα!!!!
Εδώ θα ενημερώνεστε για τρέχοντα θέματα, θα δίνουμε συμβουλές ομορφιάς και υγιεινής διατροφής!

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ναρκωτικά!


ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!














Ο όρος ναρκωτικό πιστεύεται ότι προτάθηκε από τον Γαληνό για να περιγράψει δραστικές ουσίες που μουδιάζουν ή νεκρώνουν, προκαλώντας απώλεια αισθήσεων ή παράλυση. Ο όρος νάρκωση χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Ιπποκράτη για τη διαδικασία ή την κατάσταση της έλλειψης αισθήσεων. Ο Γαληνός ανέφερε τη ρίζα μανδραγόρα, τους σπόρους του φυτού altercus και το χυμό παπαρούνας (όπιο) σαν βασικά παραδείγματα.
ž  Τα ναρκωτικά χρησιμοποιήθηκαν μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο για να απαλύνουν τον πόνο στους πολύ βαριά τραυματισμένους.
ž  Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και φτάσαμε στα σημερινό σημείο.




Με βάση τη φαρμακολογική τους δράση, τα ναρκωτικά θα μπορούσαν να ταξινομηθούν σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες
Στα ψευδαισθησιογόνα ή παραισθησιογόνα (χασίς, μαριχουάνα, LSD, κ.ά.).
Στα διεγερτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος (κοκαΐνη, αμφεταμίνη, κ.ά.)
Στα κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος (ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια, κ.ά.)
Στα οπιούχα (όπιο, ηρωίνη, μορφίνη, κ.ά.)
Ναρκωτικά

























ž  Το πρώτο από τα φοβερά αποτελέσματα της χρήσεως των ναρκωτικών ουσιών είναι η δημιουργούμενη εξάρτηση. Η παγίδευση δηλαδή του ατόμου από το ναρκωτικό, ώστε να μην είναι δυνατή πλέον η διακοπή της χρήσεως του. Εξάρτηση έχουμε αφ ’ενός μεν ψυχική και αφ ’ετέρου δε σωματική.
ž  Από την πρώτη στιγμή της λήψεως ναρκωτικών ο οργανισμός φθείρεται. Τα δηλητήρια των ναρκωτικών επιδρούν ανεπανόρθωτα τις περισσότερες φορές και οδηγούν με κάθε βεβαιότητα στην πλήρη κατάρρευση του οργανισμού και τον τραγικό θάνατο εάν δεν προλάβει κανείς να το σταματήσει.
ž  Σε όλα αυτά ας προσθέσουμε και τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι άνθρωποι που κατελήφθησαν από το πάθος των ναρκωτικών και αντιλαμβάνονται το σφάλμα τους, δεν βρίσκουν άλλη λύση από την αυτοκτονία.
ž  Η χρήση ναρκωτικών ουσιών διαταράσσει τη λειτουργία εγκεφαλικών περιοχών που είναι κρίσιμες για την κίνηση, τη μνήμη, τη μάθηση, την κρίση και τον αυτοέλεγχο.
ž  Κινδυνεύει από μολυσματικές ασθένειες, όπως το AIDS, οι ηπατίτιδες κ.ά., αλλά κινδυνεύει να εμφανίσει μακροχρόνιες επιπλοκές, όπως ανεπάρκεια πνευμόνων, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικό, καρκίνο και πνευματικές διαταραχές. 
ž  Επιπλέον, κάποιες ναρκωτικές ουσίες, όπως οι εισπνεόμενες, μπορεί να βλάψουν ή να καταστρέψουν νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου ή του περιφερικού νευρικού συστήματος. Πέραν αυτών όμως, η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορεί να επιφέρει το θάνατο.





ΔΙΑΣΙΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΌ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
·         Whitney Houston
       Michael Jackson
       Marilyn Monroe
       Elvis Presley
       Ηeath Ledger
       Brittany Murphy
       Anna Nicole Smith
       Amy Whinehouse
       Και πάρα πολλοί άλλοι…



Πως Αντιμετωπίζονται;

Παλαιότερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας κρινόταν από το αν ο εξαρτημένος ξεκινούσε τη θεραπεία οικειοθελώς. Πλέον και αυτή η πεποίθηση εξετάζεται, καθώς διαπιστώνεται ότι και η επιβεβλημένη θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει εγκλεισμό του εξαρτημένου σε κέντρο απεξάρτησης, επισκέψεις σε κέντρο απεξάρτησης ή επισκέψεις σε κάποιον ειδικό και λήψη φαρμάκων για την ύφεση των στερητικών συμπτωμάτων. Η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται από το χρήστη, ο οποίος όμως χρειάζεται τη στήριξη του άμεσου οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  •   1,5 εκ. Ευρωπαίοι κάνουν χρήση ηρωίνης, ενώ παρατηρείται όλο και περισσότερο χρήση της ουσίας στις μικρότερες ηλικίες.
  • ž        Το 5% των ατόμων ηλικίας 16-34 χρόνων, έχουν κάνει χρήση αμφεταμινών.
  • ž            Η ινδική κάνναβη παραμένει το πιο συνηθισμένο ναρκωτικό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τουλάχιστον 45 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (εκ των οποίων 18% ηλικίας 15 έως 64) δοκίμασαν κάνναβη μια φορά στη ζωή τους.
  •  ž   Αυξάνεται όλο και περισσότερο η χρήση κοκαΐνης. Ποσοστό 1-6% των ατόμων ηλικίας 16 έως 34 ετών και 1-2% των μαθητών έχει δοκιμάσει κοκαΐνη τουλάχιστον μία φορά. Υψηλότερα επίπεδα χρήσης παρατηρούνται στους εργαζόμενους νέους στα αστικά κέντρα, ενώ όλο και περισσότερο παρατηρείται αύξηση της χρήσης κοκαΐνης συχνά σε συνδυασμό με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. 

  • ž            Κάθε χρόνο 7.000-8.000 άνθρωποι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πεθαίνουν από υπερβολική δόση ναρκωτικών (κυρίως οπιούχων)
  • ž           Το λαθρεμπόριο της κοκαΐνης προς τις χώρες της Ε.Ε γίνεται κυρίως από τη θάλασσα. Η Κολομβία είναι η κυριότερη χώρα παραγωγής κοκαΐνης που προορίζεται για τα κράτη μέλη. Η Καραϊβική είναι η ενδιάμεση χώρα διακίνησης της κοκαΐνης προς την Ευρώπη.
  •  ž   Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα μειώνεται συνεχώς η ηλικία έναρξης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Σήμερα από τα 14 κιόλας τους χρόνια οι νέοι αρχίζουν να δοκιμάζουν αυτές τις επικίνδυνες ουσίες, κυρίως από περιέργεια ή από αντίδραση.
  •  ž   Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη σε αριθμό χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Υπολογίζεται ότι οι χρήστες οπιούχων στη χώρα μας είναι περίπου 20-60.000. Η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που εμφανίζουν ανοδική τάση σε αριθμό θανάτων από ναρκωτικά. Την τελευταία δεκαετία οι θάνατοι έχουν τετραπλασιαστεί στην Ελλάδα.
  • ž            Τα ναρκωτικά που φθάνουν στους χρήστες είναι συχνά νοθευμένα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κοκαΐνη και η ηρωίνη που διατίθενται στην ελληνική αγορά έχουν καθαρότητα 3-5% μόνο. 
  • ž       Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη νοθεία είναι συνήθως ασπιρίνη, σκόνη απορρυπαντικού, στρυχνίνη και άλλα δηλητήρια!!
  • ž           Το Αφγανιστάν παράγει το 70% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηρωίνης και τροφοδοτεί το 90% της ευρωπαϊκής αγοράς. Τα ναρκωτικά είναι το μοναδικό προϊόν που εξάγει η χώρα και η καλλιέργεια παπαρούνας, από την οποία βγαίνει το όπιο, πρώτη ύλη για τη μορφίνη και την ηρωίνη, είναι η μοναδική γεωργική καλλιέργεια που ευδοκιμεί στην χώρα.
  •  ž   Βουλγαρία, Ολλανδία, Ελβετία, Πολωνία, Τσεχία είναι οι χώρες όπου παρασκευάζονται τα συνθετικά ναρκωτικά, όπως το έκσταση. Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης των χωρών αυτών.
  • ž  Περισσότερες από 50 παραισθησιογόνες ουσίες κάνουν θραύση σε νέους και εφήβους. Οι ουσίες αυτές, είτε σε μορφή χαπιών, σκόνης, ή ακόμα και υγρού για να αναμιγνύονται με αλκοολούχα ποτά, πωλούνται πανάκριβα. Πρόκειται για τη νέα γενιά του γνωστού LSD που έχει κατακλύσει την αγορά.
  •  ž  «Δολοφόνος», «Μιτσουμπίσι Τούρμπο», «Διπλή Στοίβα» είναι μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών για τα νέα θανατηφόρα συνθετικά ναρκωτικά, το ΡΜΑ και ΡΜΜΑ. Πλασάρονται στους νέους με τη μορφή χαπιών «έκσταση» και προκαλούν άμεσο θάνατο από ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας. Μία 18χρονη πέθανε στο Σικάγο από χρήση χαπιών ΡΜΑ. Η θερμοκρασία τους σώματός της ανέβηκε στους 108 βαθμούς Κελσίου (!!!) και υπέστη αλλεπάλληλες εσωτερικές αιμορραγίες. 




      ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ


ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Μοναξιά















Εάν θέλετε να σας χαμογελάσει η ζωή, πρώτα χαρίστε της, την καλή διάθεσή σας Σπινόζα Β.
Σπινόζα Β.: ήταν Φιλόσοφος του 17ου αιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου